JEEPTALK.net: Computer Fried/Need New One - JEEPTALK.net

Jump to content

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3

Computer Fried/Need New One

#1 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 12:51 PM

Well my tower (XP) burn't up. I plugged in a Ipod (Zenn) as I usually do and after about 5min a icon popped up. OVERLOAD on USB port. I was able to close everything out and navigate, the screen froze but then unlocked and things were fine. I did smell a burn't smell and powered down to re-start the PC. Now the PC starts but nothing shows on the screen. I hooked another screen up and it said NO SIGNAL. I took the cover off & where the screen plugs in at, it's connected to the mother board so I don't know what is going on. :naughty:

Signed,
New Full Time VISTA User :rof:

#2 User is offline   JeepinIan 

  • Major General
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 3,384
  • Joined: 01-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Miami, Fl USA

Posted 06 March 2009 - 01:33 PM

Time for a new'puter. Save the hardrive form the burnt out one as the info may be able to be saved.
Ian Stewart

If you don't fight for the trails, there won't be any trails to fight for.

What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.
Zig Ziglar

"War is an ugly thing, but not the ugliest of things. The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling that thinks that nothing is worth war is much worse. The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself." ....

John Stuart Mill

#3 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 01:46 PM

Ya, it turns on but the screen won't show. 5yrs old. would be nice w/dual HD's. All I need is a tower etc. Just don't know what to build if I build one. The basics work for me and I'm wondering if I can get the XP version again :scratch:
*MY CJ IS YOUR yJ's DADDY*

*Who Needs A Stinking Manual When You Have A Fat Wallet For Tech Support!*

*What man is a man who does not make the world better*

Support the Central Florida Bible Camp for kids

'65 CJ5 Navy; '74 CJ5; '80 CJ7; '84 CJ8; '86 CJ7
Posted Image <----CLICK

#4 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 01:51 PM

Ian, what was the link to tiger something.....it's on the broke down XP :scratch:
*MY CJ IS YOUR yJ's DADDY*

*Who Needs A Stinking Manual When You Have A Fat Wallet For Tech Support!*

*What man is a man who does not make the world better*

Support the Central Florida Bible Camp for kids

'65 CJ5 Navy; '74 CJ5; '80 CJ7; '84 CJ8; '86 CJ7
Posted Image <----CLICK

#5 User is offline   JeepinIan 

  • Major General
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 3,384
  • Joined: 01-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Miami, Fl USA

Posted 06 March 2009 - 02:15 PM

tigerdirect.com

Do you have the XP operatiing system as a separate disc yourself? If so click here.

If not, click here.

I would suggest getting a dual core, 2 gigs ram, big a hard drive as you can afford, and, if you're a gammer, a good video card.

XP will not see more than 2.5 GIGs, so if you are going w/ XP, don't go crazy on the RAM.
Ian Stewart

If you don't fight for the trails, there won't be any trails to fight for.

What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.
Zig Ziglar

"War is an ugly thing, but not the ugliest of things. The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling that thinks that nothing is worth war is much worse. The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself." ....

John Stuart Mill

#6 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 02:19 PM

Thanks Ian, I'll look. I do have a upgrade to XP=home version for my old PC but the HP came w/XP.

Not a gamer but maybe I can post some thing here to look at. I am going to look @ Best buy/CCity etc. I just need a tower.

Thanks,

#7 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 02:28 PM

Ian, what is the gaming thing all about, better video, faster. I mean if I'm not a gamer then would it still benefit me?

#8 User is offline   SuperDave1984 

  • First Lieutenant
  • Group: Members
  • Posts: 370
  • Joined: 22-May 06
  • Gender:Male
  • Location:South Fulton, TN

Posted 06 March 2009 - 02:33 PM

You may just need a new video card.

#9 User is offline   JeepinIan 

  • Major General
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 3,384
  • Joined: 01-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Miami, Fl USA

Posted 06 March 2009 - 02:37 PM

Mostly better video. If you don't do the on-line games w/ high tech video, then you can get by w/ the on-board video that the motherboard comes with.

The upgrade won't get you the operating system.

Compare specs as i ahve found Tigerdirect to be the less expensive all around. You can get a decent tower starting at $350 or so.

XP pro machines
Ian Stewart

If you don't fight for the trails, there won't be any trails to fight for.

What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.
Zig Ziglar

"War is an ugly thing, but not the ugliest of things. The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling that thinks that nothing is worth war is much worse. The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself." ....

John Stuart Mill

#10 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 02:44 PM

Thanks, mine is a HP A705W XP home premium. I will take it to some one & have it checked but my HD is almost full @ 40 gig's :scratch: = 6gigs left. Mine started w/256 & I upgraded to 1gig of ram. Just a basic XP Home PC.

I would like to get something around 250 but just needing the tower, that is a lot. I'll look @ the links.
*MY CJ IS YOUR yJ's DADDY*

*Who Needs A Stinking Manual When You Have A Fat Wallet For Tech Support!*

*What man is a man who does not make the world better*

Support the Central Florida Bible Camp for kids

'65 CJ5 Navy; '74 CJ5; '80 CJ7; '84 CJ8; '86 CJ7
Posted Image <----CLICK

#11 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 02:55 PM

I did notice when I took the cover off the tower that there is a nother plug for a HD. If I do get another PC tower can I just pull my HD & use the old one for the programs I have and the new HD for additions or how does that work.

Maybe if U all are going on the outing on the 25-27 someone could stop by, WILLY :scratch:

#12 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 03:22 PM

Ian, What about this.

http://www.officemax.com/omax/catalog/sku....category_Id=283

just for home stuff and JEEP TALK :scratch:

#13 User is offline   JeepinIan 

  • Major General
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 3,384
  • Joined: 01-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Miami, Fl USA

Posted 06 March 2009 - 04:32 PM

That's not too bad in price, I just have a hard time w/ refurbished units. You never know what was wrong.

As for the dual harddrives, you have to have one as the slave, and one as the master. If you look on the harddrive there is a picture (generally) of where the jumper needs to go to make it a slave. The jumper prongs are on the rear of the harddrive next to where the cables go.

All the programs that I have are on the C drive, with the secondary harddrive as my data storage. MOst virasus' a and trojans work on the C drive. I canreplace the softwware, I may not be able to replace the data.
Ian Stewart

If you don't fight for the trails, there won't be any trails to fight for.

What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.
Zig Ziglar

"War is an ugly thing, but not the ugliest of things. The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling that thinks that nothing is worth war is much worse. The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself." ....

John Stuart Mill

#14 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 04:49 PM

Do you hear the normal boot sounds as well as the XP sounds?
Look at the capacitors near the CPU and see if they are bulging. They should be flat on the top. I have had MB fried on me with the same symptoms.

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 02:55 PM, said:

Maybe if U all are going on the outing on the 25-27 someone could stop by, WILLY :scratch:


hmm it's a possibility.
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#15 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 04:57 PM

No sounds, tried another monitor & :rof: says no signal. I'll reboot and listen. Smelt bad but no flames.

I'll let some one look @ it but then they will have access to all my info & I'm real anal about that, that is why I usually buy a new one. I'm like Ian, I have never bought a re-furbished one but times are hard and they should be ok after the factory tune up. :scratch:
*MY CJ IS YOUR yJ's DADDY*

*Who Needs A Stinking Manual When You Have A Fat Wallet For Tech Support!*

*What man is a man who does not make the world better*

Support the Central Florida Bible Camp for kids

'65 CJ5 Navy; '74 CJ5; '80 CJ7; '84 CJ8; '86 CJ7
Posted Image <----CLICK

#16 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 05:04 PM

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 04:57 PM, said:

No sounds, tried another monitor & :rof: says no signal. I'll reboot and listen. Smelt bad but no flames.

I'll let some one look @ it but then they will have access to all my info & I'm real anil about that, that is why I usually buy a new one. I'm like Ian, I have never bought a re-furbished one but times are hard and they should be ok after the factory tune up. :scratch:

I can get your stuff off your HD if you need or you can get yourself an adapter for either IDE to USD or SATA to USB depending on what type of HD you have.
I have this one but it is for SATA drives.
http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=2785

This one is USB to both EIDE/IDE or SATA
http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=3770

All you do is remove you HD from your fried PC and connect it to your new PC and copy your stuff out.
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#17 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 05:28 PM

OK, here is the inside of the PC. Note the phone card only. On the bottom right U will see the grey cord, that is where the USB plugs into. No capacitors are burnt or bulging. I guess its on the M-Board. How much R MB's, almost as much as a new PC??

Posted Image

#18 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 05:33 PM

Ok I do not see any signs of burnt components. Can you still smell the burnt electronics? Name brand MB's are usually very expensive. Name brand meaning HP, Compaq, DELL, Etc.....
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#19 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 05:34 PM

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 05:04 PM, said:

I can get your stuff off your HD if you need or you can get yourself an adapter for either IDE to USD or SATA to USB depending on what type of HD you have.
I have this one but it is for SATA drives.
http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=2785

This one is USB to both EIDE/IDE or SATA
http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=3770

All you do is remove you HD from your fried PC and connect it to your new PC and copy your stuff out.



I have a cord for transferimg from XP - VISTA, that should work but the XP has to be working :scratch:

Now U know why I need a fat wallet for tech support :rof: Right JimB :)

#20 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 05:37 PM

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 05:34 PM, said:

I have a cord for transferimg from XP - VISTA, that should work but the XP has to be working :rof:

Now U know why I need a fat wallet for tech support :) Right JimB :)

those devices I linked do not require the old PC at all just the HD
Like I said in the past Admin we need a special forum just for Rollbar's techsupport :scratch:

By the way it looks like your HD are IDE because of the wide ribon cable so you need the IDE interface I linked above
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#21 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 05:40 PM

Willy, I can't C or smell anything. No burnt marks etc.

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 05:37 PM, said:

Like I said in the past Admin we need a special forum just for Rollbar's techsupport :scratch:


Hey Willy, I'm on windows LIVE & have a web cam now cause of the statement above :rof:

Just look for .......... well PM me for the name search.

#22 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 05:41 PM

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 05:37 PM, said:

Willy, I can't C or smell anything. No burnt marks etc.

I wonder if what smelled was your zune. If you get no sound beeps or any post beeps it is not good. If you video card were to be bad I think you should still here the beeps and XP startup sound.
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#23 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 05:46 PM

Yep, a SEAGATE :scratch: w/the wide ribbon.

Also, there was something CHOKING the PC down for the internet speed, ay the modem it was 6.0 but @ the PC it was 1.5-3.0. Would this be in the HD or on the PC it's self. I don't want to contminate anything new.

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 05:41 PM, said:

I wonder if what smelled was your zune. If you get no sound beeps or any post beeps it is not good. If you video card were to be bad I think you should still here the beeps and XP startup sound.


When I turn it on, nothing, fans run etc. but I can't see anything & not sure if it's up to the loging or not, my son is in there and I will fire it up and let it sit for 5min & he will listen.

I need to change my screen name.
Signed,
New Member of SFJC

#24 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 05:52 PM

No sounds, farts, giggles. Nothing, Nadda, :rof: I have a OOOOOLLLLLLLDDDDD E-machine I can swap HD & Ram :scratch:

#25 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 06:04 PM

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 05:52 PM, said:

No sounds, farts, giggles. Nothing, Nadda, :rof: I have a OOOOOLLLLLLLDDDDD E-machine I can swap HD & Ram :scratch:

yeah but the OS will not boot without many errors because your existing PC it not the same hardware. You can use the HD as a secondary HD on the E-Machine. As long as the E-Machine is running XP you will be ok.

I am off to dinner so will most likely not respond as frequent if at all tonight. Wedding Anniversary Dinner. 14 Years Married. Goblin, his wife, my wife and I are going to Chart-House restaurant in Miami.
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#26 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 06:09 PM

Yep, not even sure if the 1995 E-machine will be compatiable, has XP but it's maxed out.

How much to build me a smokin PC tower.

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 06:04 PM, said:

I am off to dinner so will most likely not respond as frequent if at all tonight. Wedding Anniversary Dinner. 14 Years Married. Goblin, his wife, my wife and I are going to Chart-House restaurant in Miami.


Well happy Anniversary :)

Don't worry, I have your cell :scratch:

J/K


Thanks for everyone help.

P.S. Watch what I post on the support section. :rof:

#27 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 06:25 PM

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 05:37 PM, said:

By the way it looks like your HD are IDE because of the wide ribon cable so you need the IDE interface I linked above


So this one will work - http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=3770

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 05:41 PM, said:

I wonder if what smelled was your zune.


What is a Zune? I guess it doesn't matter anyway.

#28 User is offline   JeepNWilly 

  • Brigadier General
  • View gallery
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 2,570
  • Joined: 23-April 07
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL

Posted 06 March 2009 - 06:31 PM

View PostRollbar, on Mar 6 2009, 06:25 PM, said:

So this one will work - http://www.compusa.com/applications/Search...&CatId=3770



What is a Zune? I guess it doesn't matter anyway.

I meant to say iPod/zenn what you typed on the original post.
Yes that should work because I has EIDE
Willy
2006 Wrangler X , 2014 JK Unlimited Sport
Keep Calm And Wave On
Pics:

Posted Image

#29 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 06 March 2009 - 06:37 PM

View PostJeepNWilly, on Mar 6 2009, 06:31 PM, said:

I meant to say iPod/zenn what you typed on the original post.
Yes that should work because I has EIDE



Nope the ZENN still works and doesn't small.

The PC window popped up and said overload on teh USB port, everything froze then I was able to close it out & then upon re-start all the fans kicked on max & then nothing. :scratch:

Thanks for all the help.

#30 User is offline   Rollbar 

  • Commander
  • Group: GlobalMod
  • Posts: 7,057
  • Joined: 16-May 03
  • Gender:Male
  • Location:Floral City, Florida

Posted 07 March 2009 - 04:05 PM

Look what someone sent me from Bleeping Computer.
http://www.michaelst.../moving_xp.html

Share this topic:


  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3


Fast Reply

  
Miami Jeep Fort Lauderdale Jeep Dealer